Top-10 lunchrooms in Den Haag

Lekker lunchen in Den Haag? Dit zijn de 10 beste lunchrooms

Waar eet je de lekkerste broodjes van Den Haag? In dit blogartikel vertel ik over de 10 broodjeszaken waar ik nu graag lunch in Den Haag. Het is geen top-10, ze staan in alfabetische volgorde. Staat jouw favoriete Haagse lunchroom er ook tussen?

1. ’t Achterommetje

In een zijstraat van de Passage zit de knusse eetsalon ’t Achterommetje verstopt. Het lekkerst van alle huisgemaakte lunchgerechten vind ik het ‘Broodje van de Eeuw’: een boeren boterham met dungesneden biefstuk, truffelmayonaise en rucola. Naast boterhammen heeft ’t Achterommetje ook harde broodjes, soep, salades, tosti’s en quiches. Voor ieder wat wils dus.

Adres: Achterom 71
Gesloten op: de hele week geopend

2. Broodje van Dootje

Waar ik in de inleiding nog schreef dat Broodje van Dootje binnenkort zijn deuren weer opent, kan ik nu zeggen dat de bekende Haagse lunchroom sinds maart 2016 weer geopend is! Dowie Walta (de zoon van oorspronkelijke eigenaar Do Walta) en zijn team maken weer overheerlijke broodjes ‘troep’ en ‘verschrikkelijk’ voor alle klanten. Deze broodjes zijn echt must-eat. Ga er dus snel langs voor een hapje!

Adres: Bleijenburg 31
Gesloten op: zondag

3. ’t Hof van Eten

’t Hof van Eten zit in een monumentaal pand aan de Oude Molstraat. De lunchroom won onder meer in 2012 en 2015 een prijs voor het lekkerste broodje van Nederland. Ik moet deze ‘Bocadillo Despensero’ (2012) en ‘Bosbrietje’ (2015) nog proeven. Van de broodjes die ik wel gegeten heb, vind ik het zuurdesembrood met gerookte kiprollade en avocado erg lekker. ‘Nieuw gezond’ noemen ze dat.

Adres: Oude Molstraat 30d
Gesloten op: zondag & maandag

4. Dikke Mik

Net buiten het centrum in de Frederikstraat vind je Dikke Mik. De kleine broodjeszaak heeft veel eigen specialiteiten met aparte namen. Denk aan ‘Wakippie’, ‘Médie’ en ‘Tapi-top’. Dit laatste broodje is mijn favoriet. Tonijnsalade, tapenade en pittige saus op een waldkornbol: heerlijk! Broodje ‘Dikke Mik’ kan ik ook aanraden. Erg lekker als je van pesto en gegratineerde kaas houdt.

Adres: Frederikstraat 9
Gesloten op: de hele week geopend

5. Dungelmann

Hofleverancier Dungelmann bestaat al sinds 1861 en staat bekend om een aantal klassieke Hollandse specialiteiten. Als je er langs loopt moet je echt stoppen voor een kroket croquet of bal gehakt. Je proeft de oer-Hollandse ambacht. Dungelmann zit sinds kort op 3 locaties in het centrum, maar de traditionele zaak bevindt zich in de chique Hoogstraat.

Adres: Hoogstraat 34, De Passage & New Babylon
Gesloten op: de hele week geopend

6. Guliano

Ik ben nog nooit bij Italiaans lunchrestaurant Guliano in Den Haag geweest. Toch zet ik hem op de lijst, want in het Rotterdamse filiaal heb ik de lekkerste Italiaanse broodjes ooit gegeten. Probeer de ‘Bistecca’ eens. Dit heerlijke broodje is rijkelijk belegd met gebraden runderrib , Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Ook de ‘Polpettone’ is een aanrader: rundergehaktbrood met salade en rode ui. Het water loopt me nu al in de mond.

Adres: Denneweg 27
Gesloten op: zondag

7. JUNI

De lekkernijen van JUNI eet je gewoon het hele jaar door in de Haagse Molenstraat. Bijvoorbeeld een warme ciabatta met mozzarella, tomaat en verse pesto. Of een bagel ‘BLT’. Of een Club Sandwich met pittige kip… Al het vlees van lunchroom JUNI heeft rondgescharreld. Goed om te weten. Voor een kopje koffie en een stuk zelfgemaakte taart kun je er ook prima terecht. Door de huiselijke sfeer voel je je er meteen thuis.

Adres: Molenstraat 63
Gesloten op: maandag

8. Le Gourmet

Het lijkt wel of de beste lunchrooms van Den Haag verstopt zitten. Le Gourmet, de oudste lunchroom van Den Haag, vind je in de smalle straat achter de oude Maison de Bonneterie. Je kunt bij deze broodjeszaak terecht voor meer dan 60 verschillende vers belegde broodjes en specialiteiten. Denk aan de ‘Willem de Zwijger’, met gerookte zalm, pesto, kappertjes en asperges. Of aan de ‘Binnenhof’, een broodje met 2 anders belegde helften: tonijnsalade op de ene helft en filet americain op de andere. Smullen!

Adres: Halstraat 6
Gesloten op: maandag

9. Sapore

Sapore is de 2e Italiaan in dit rijtje, maar is zeker niet de minste. Alle panini zijn in Italië gemaakt van focacciadeeg met zeezout en rozemarijn. Je móet het broodje ‘Vitello Tonnato’ een keer proberen. Hou je niet van kalfsvlees? Neem dan bijvoorbeeld de ‘Agnello’, een panini met gebraden lamsvlees en aubergine. De trattoria heeft ook verse pasta en pizza. Voor een zware lunch kun je dus ook terecht bij Italiaanse lunchroom Sapore.

Adres: Molenstraat 30
Gesloten op: de hele week geopend

10. Swags Central

Op de binnenplaats van de Haagsche Bluf vind je Swags Central, ook wel bekend als Scallywags. De flamboyante en tikkeltje sarcastische eigenaar Richard bereidt de broodjes en andere lunchgerechten vers en met liefde. Het kan dus gebeuren dat je even op je lunch moet wachten. Geloof me, het is het waard. Ga er niet zitten als je haast hebt. Swags is vooral leuk in de zomer, als je lekker op het terras kunt zitten.

Adres: Haagse Bluf 18
Gesloten op: de hele week geopend

Al zin om te lunchen in Den Haag?

Na het lezen over deze 10 lunchrestaurants heb je vast trek gekregen in een goed belegde sandwich, pistolet of dik gesneden boterham. Bij welke Haagse broodjeszaak ga jij je honger stillen? Als je een goede aanvulling – binnen of buiten het centrum – hebt, lees ik het graag bij de reacties hieronder. Dan ga ik er eens een broodje eten. Misschien verdient de lunchroom wel een plekje in dit overzicht.

Onderwerp:Culinaire hotspots

Steekwoorden:

Artikel door: Nick