Cocktailbars Den Haag

Top-5 beste cocktailbars van Den Haag

In Den Haag vind je talloze cafés en barretjes waar je een cocktail kunt bestellen, maar waar drink je nu de lekkerste cocktails? Ik trok de stoute schoenen aan en ging cocktails proeven bij verschillende tentjes in en rond het centrum. Hieronder vind je mijn top-5 beste cocktailbars van Den Haag.

Oké, ik beken. Ik lust geen bier, maar ben een groot fan van rum. Mijn favoriete drankje is dan ook een Bacardi Cola met bruine rum. Naast Baco’s lust ik wel een lekkere cocktail op zijn tijd. Bij mij komt daar dan bijna altijd ook weer rum in terug. Om een goede bodem te leggen, eet ik meestal eerst een heerlijke hamburger. Deze blogpost is trouwens een goed excuus om weer eens te cocktailen. Enjoy!

5 supergoede cocktailbars in Den Haag

1. Hotelbar SPARK

Op loopafstand van het centrum vindt je Hilton The Hague, een 5-sterren hotel met hele goede bar: SPARK. Ze hebben hier niet alleen een goede selectie wijn en premium dranken, ze hebben ook een overload aan overheerlijke cocktails! De ervaren barmannen en -vrouwen maken de mooiste signature cocktails, zowel klassiek als modern.

Zelf vind ik de Why is all the Rum gone met bruine rum, dessertwijn, kruidenbitter en rooibos erg lekker. Classics als een Manhattan en Caipirinha staan natuurlijk ook op de kaart. SPARK heeft trouwens ook een top terras.

Adres: Zeestraat 35

2. Cocktailbar Vavoom

De altijd drukke Vavoom Tiki Room is een échte cocktailbar midden in het centrum van Den Haag. Het Polynesische interieur is misschien een beetje kitsch, de cocktails en rock ’n roll muziek maken dat ruimschoots goed. En trouwens, al dat bamboe en die houten maskers geven het ook wel weer iets gezelligs. De cocktails van Vavoom stellen nooit teleur; altijd fris, fruitig en tropisch.

De Amah Hula met Bacardi Carta Ocho, gembersiroop, honingwater en limoen- en ananassap is mijn favoriet, al is een Cuba Libre op zijn tijd ook niet verkeerd.

Adres: Grote Markt 29

3. Millers Cocktail Kitchen

Sinds kort is Millers op het Plein niet alleen een trendy restaurant en club, maar ook een cocktailbar. Met ruim 60 cocktails op de kaart staat het niet voor de sier op de gevel. Diverse cocktails zijn afgestemd op de Aziatische gerechten die ze erbij serveren, zoals de Drunken Grilled Pineapple met pulled chicken en Koreaanse chili.

Zelf bestel ik hier het liefst een Long Island Iced Tea of ‘Millers Signature’ Princess and the Pirate, een sublieme cocktail met Baileys, rum, vanillesiroop, kaneel en nootmuskaat.

Adres: Plein 10

4. Wave cocktail & dance bar

Mijn favoriete cocktailbar in Den Haag was altijd The Blueprint, maar deze is helaas gesloten. Op dezelfde locatie zit nu cocktailbar Wave. Naast cocktails hebben ze hier ook Peroni bier en goede muziek. Moet je wel van R&B houden, want dat wordt er voornamelijk gedraaid. Omdat het geen restaurant is, ligt de focus op de drankjes. En dat merk je niet alleen aan de presentatie, maar ook aan de smaak.

Een Mai Tai gaat er altijd wel in, maar ik ben echt fan van de Banana Daiquiri.

Adres: Korte Houtstraat 5a

5. Havana

Bij Cubaans danscafé Havana gaan ’s avonds niet alleen de tafels aan de kant en de voetjes van de vloer, je kunt er ook terecht voor lekkere cocktails. Tropisch, klassiek, non-alcoholisch, het kan allemaal bij Havana, ook ‘voor twee’. De keuze is niet reuze, maar toch sta ik er altijd weer met een cocktail in mijn hand.

Welke cocktails in aanraad? De Mango Mojito en Strawberry Caipirinha zijn heerlijk fruitig. Ook hier bestel ik wel eens een Long Island Iced Tea of Cuba Libre.

Adres: Buitenhof 19

Wat is jouw favoriete cocktailbar in Den Haag?

Den Haag telt nog veel meer cocktailbars dan de vijf die ik hierboven genoemd heb. Denk alleen al aan cocktailbar Zahara in Scheveningen en de Callisto Lounge van Elia. Bij de laatste ben ik overigens niet geweest omdat het me niet ‘mijn tent’ leek. Moet ik er toch eens naartoe? Laat het me weten. Staat jouw favoriete Haagse cocktailbar er niet tussen, dan hoor ik het ook graag!

Onderwerp:Culinaire hotspotsEvenementen & uitgaan

Steekwoorden:

Artikel door: Nick