Escape Room Den Haag

Top-10 Escape rooms in Den Haag

Escape rooms zijn hét spannende uitje van dit moment. Ook in Den Haag kun je zo’n real-life escape experience meemaken. De afgelopen jaren zijn er diverse escape rooms en andere escape games in Den Haag geopend. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk mijn top-10 escape rooms in Den Haag met info over de kamers, thema’s en meer. Door welke escape game ontsnap jij met vrienden of collega’s aan de waan van de dag?

Wat is een escape room?

Een escape room is een soort gevangenis, althans, in de zin dat je wordt opgesloten. Eenmaal achter slot en grendel is het de taak van jou en je vrienden om te ontsnappen. Maak gebruik van puzzels, raadsels, cryptische omschrijvingen en andere aanwijzingen in de kamer om de uitweg te vinden. Je moet samenwerken om binnen de tijd te ontsnappen. De tijdslimiet is meestal een uur.

Escape rooms hebben altijd een thema om het spannender te maken en je helemaal in het spel op te laten gaan. Bijvoorbeeld een oude gevangenis, griezelig spookhuis of een verlaten ziekenhuis. Zo is elke room escape in Den Haag weer anders.

1. The Mansion (Operation Exit)

De escape room van Operation Exit wordt door velen als de spannendste, best georganiseerde escape game van Den Haag gezien. Het spel speelt zich af in een oud landhuis: the mansion. De aankleding van de ruimte en het bijbehorende verhaal – de legende van Baron van Hagesteijn – dragen bij aan de sfeer. Het doel is niet alleen ontsnappen, maar ook het vinden van een schat. Je hebt 60 minuten om het geheim te ontrafelen, de verborgen schat te vinden en te ontsnappen vóór de Baron terugkeert. Spannend!

Spelers: 2 tot 7
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Stationsweg 137 (vlakbij station Hollands Spoor)

Escape Room The Mansion (Operation Exit)

2. Wolf Den (Real-life Xcape)

De lastigste escape room van Real-life Xcape is de Wolf Den. Het doel van dit spel is het in handen krijgen van een lijst met de namen van vijandige spionnen. De lijst is veilig opgeborgen in een onneembare kamer: de Wolf Den. Je hebt een uur de tijd om in te breken, de lijst te vinden en weer te ontsnappen, voordat de lijst vernietigd wordt.

Spelers: 2 tot 8
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Gortstraat 7 (Centrum)

Escape Room Wolfden (Real-life Xcape)

3. Prison Break (Real-life Xcape)

Niet per se eng, maar wel een regelrechte nachtmerrie: in de gevangenis zitten voor een misdaad die je niet hebt begaan. Zo begint jouw escape experience in deze tweede kamer van Real-life Xcape. Je ontsnapt alleen door samen te werken met je medegevangenen. Maak gebruik van de aanwijzingen die zijn achtergelaten door de enige persoon die ooit eerder uit de gevangenis op Duivelseiland is ontsnapt. Alleen dan kun je je onschuld bewijzen.

Spelers: 4 tot 8
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Gortstraat 7 (Centrum)

Escape Room Prison Break (Real-life Xcape)

4. Anonymous Invitation (Real-life Xcape)

Henry kreeg een geheimzinnige uitnodiging voor een escape experience, maar nam het niet zo serieus. Hij heeft het niet gehaald… Nu is het jouw beurt om het beter te doen. Ontrafel jij het grote geheim van deze escape room wel? Dit is de derde en laatste kamer van Real-life Xcape.

Spelers: 4 tot 8
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Gortstraat 7 (Centrum)

Escape Room Anonymous Invitation (Real-life Xcape)

5. KGB (Amaze Escape Events)

In deze themakamer van Amaze Escapezijn jij en je team CIA-spionnen die in de koude oorlog een geheime KGB-locatie binnendringen om documenten te stelen. Helaas zitten jullie vast in het kantoor van Generaal Igorov en hebben jullie slechts een uur om te ontsnappen. Klinkt goed, toch?

Spelers: 2 tot 6
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Binckhorstlaan 135 (2e verdieping)

Escape Room KGB (Amaze Escape Events)

6. Crazy Doctor (Amaze Escape Events)

De gestoorde dokter Condor ontvoerde een onschuldig meisje uit Den Haag. Wat hij met haar gedaan heeft en of ze nog leeft? Daar kom je alleen achter als je zijn geschifte brein kan doorgronden en ontsnapt. Ook deze spannende escape room is van Amaze Escape.

Spelers: 2 tot 6
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Binckhorstlaan 135 (2e verdieping)

Escape Room Crazy Doctor (Amaze Escape Events)

7. Urban legend (Amaze Escape Events)

De Urban legend escape room van Amaze Escape is de kamer van een graffiti artiest, die in de straten van Den Haag in de problemen kwam en van de aardbodem verdween. Los raadsels op, verzamel aanwijzingen en ontdek wat er met deze straatkunstenaar is gebeurd.

Spelers: 2 tot 6
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Binckhorstlaan 135 (2e verdieping)

Escape Room Urban Legend (Amaze Escape Events)

8. The Competition (Amaze Escape Events)

In The Competition van Amaze Escape strijd je niet alleen tegen de klok, maar ook tegen elkaar. Jouw team en dat van een ander, spelen een escape game in een futuristisch ingerichte gespiegelde kamer. Alle hints en puzzels die het ene team moet oplossen, moet het andere team ook oplossen. Wie werken het beste samen en ontsnappen het eerst?

Spelers: 8 tot 12
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Binckhorstlaan 135 (2e verdieping)

Escape Room The Competition (Amaze Escape Events)

9. Down The Hatch

Down The Hatch is een uitdagend escape spel dat doet denken aan de televisieserie Lost. Twee onderzoekers worden langer dan een jaar opgesloten in een bunker, omringd door gevaarlijke radiomagnetische straling. Compleet afgesloten van de buitenwereld, moeten ze lekkende straling afvoeren om een explosie te voorkomen. Aflossing komt echter nooit en ze worden vergeten… Vind jij uit hoe ze uit de bunker en aan de dood zijn ontsnapt?

Spelers: 4 tot 7
Tijdslimiet: 80 minuten
Adres: Zonweg 177

Escape Room Down the Hatch Den Haag

10. Chinese Maffia (Escape Room Scheveningen)

In de oude Lourdeskerk in Scheveningen zit Escape Room Scheveningen, met een uniek thema in Den Haag. Jij en je team willen aan de grote maffiabaas Jung Un bewijzen dat jullie een waardige toevoeging zijn aan de criminele organisatie. Lukt het jullie om binnen een uur te ontsnappen? Dan is de inwijding geslaagd en worden jullie lid van de Chinese Maffia.

Spelers: 2 tot 7
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: 2e Messstraat 108 (Scheveningen)

Escape Room Chinese Maffia (Scheveningen)

Bonus: Escape City (HaagseUitjes)

Voor grote groepen is een escape room vaak te klein. Als je toch met zijn allen een dergelijk spel wilt doen, is dit city escape stadsspel van Haagseuitjes.nl een goede optie. Je zit met een groep mensen opgesloten in het centrum van Den Haag. Een cirkel op de plattegrond geeft aan uit welk gebied je moet ontsnappen. Straten, stegen en bruggen buiten de cirkel zijn off-limits, maar er is één uitweg. Kraken jullie de code?

Spelers: v/a 15
Tijdslimiet: 120 minuten
Adres: de Binnenstad

Escape City Den Haag (HaagseUitjes)

Wat zijn jouw ervaringen met room escape games?

Ik hou van raadsels oplossen, verbanden leggen en dingen uitzoeken. Daarom zijn escape rooms voor mij gemáákt. Wat zijn jouw ervaringen met dit soort escape games? Te makkelijk of juist te moeilijk? Te eng, misschien? Of heb je nog nooit zoiets gedaan en lijkt het je juist super gaaf om mee te maken? Laat het me weten. Heb je tips voor andere escape rooms in Den Haag of erbuiten? Dan hoor ik het ook graag!

Onderwerp:Activiteiten

Steekwoorden:

Artikel door: Nick