Escape Room Den Haag

Top-10 Escape rooms in Den Haag

Escape rooms zijn hét spannende uitje van dit moment. Ook in Den Haag kun je zo’n real-life escape experience meemaken. De afgelopen jaren zijn er diverse escape rooms en andere escape games in Den Haag geopend. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk mijn top-10 escape rooms in Den Haag met info over de kamers, thema’s en meer. Door welke escape game ontsnap jij met vrienden of collega’s aan de waan van de dag?

Wat is een escape room?

Een escape room is een soort gevangenis, althans, in de zin dat je wordt opgesloten. Eenmaal achter slot en grendel is het de taak van jou en je vrienden om te ontsnappen. Maak gebruik van puzzels, raadsels, cryptische omschrijvingen en andere aanwijzingen in de kamer om de uitweg te vinden. Je moet samenwerken om binnen de tijd te ontsnappen. De tijdslimiet is meestal een uur.

Escape rooms hebben altijd een thema om het spannender te maken en je helemaal in het spel op te laten gaan. Bijvoorbeeld een oude gevangenis, griezelig spookhuis of een verlaten ziekenhuis. Zo is elke room escape in Den Haag weer anders.

1. The Mansion (Operation Exit)

De escape room van Operation Exit wordt door velen als de spannendste, best georganiseerde escape game van Den Haag gezien. Het spel speelt zich af in een oud landhuis: the mansion. De aankleding van de ruimte en het bijbehorende verhaal – de legende van Baron van Hagesteijn – dragen bij aan de sfeer. Het doel is niet alleen ontsnappen, maar ook het vinden van een schat. Je hebt 60 minuten om het geheim te ontrafelen, de verborgen schat te vinden en te ontsnappen vóór de Baron terugkeert. Spannend!

Spelers: 2 tot 7
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Stationsweg 137 (vlakbij station Hollands Spoor)

Escape Room The Mansion (Operation Exit)

2. Wolf Den (Real-life Xcape)

De lastigste escape room van Real-life Xcape is de Wolf Den. Het doel van dit spel is het in handen krijgen van een lijst met de namen van vijandige spionnen. De lijst is veilig opgeborgen in een onneembare kamer: de Wolf Den. Je hebt een uur de tijd om in te breken, de lijst te vinden en weer te ontsnappen, voordat de lijst vernietigd wordt.

Spelers: 2 tot 8
Tijdslimiet: 60 minuten
Adres: Gortstraat 7 (Centrum)

Escape Room Wolfden (Real-life Xcape)

3. Prison Break (Real-life Xcape)

Niet per se eng, maar wel een regelrechte nachtmerrie: in de gevangenis zitten voor een misdaad di