Escape room kinderfeestje in Den Haag

Escape room kinderfeestje: spannend & leuk voor kids in Den Haag

Escape rooms zijn er niet alleen voor volwassenen, ook kinderen zijn er dol op. Gelukkig zijn er genoeg opties voor een spannend escape room kinderfeestje in Den Haag. Ik zet de leukste escape rooms geschikt voor kinderen voor je op een rijtje.

Kids Box (7+)

Escaperoom Events combineert de leukste elementen van een escape room – het oplossen van puzzels en raadsels – met een kinderfeestje op locatie. Deze spannende en leuke ‘escape room’ kun je namelijk overal doen. Op school, bij je thuis of lekker buiten in Den Haag bijvoorbeeld.

Een deel van de opdrachten is afgestemd op de jarige Job of Jet. Een op maat gemaakt escape room voor kinderen dus. Zo ontdekken de kids tijdens het spelen ook nog eens leuke of gekke dingen over hun jarige vriendje. De escape room is per Kids Box geschikt voor 4 tot 8 personen en je kunt 2 tot 25 boxen tegelijk spelen.

Locatie: Waar je maar wil in Den Haag

The Mansion (9+)

Bij Operation Exit zijn geregeld kinderpartijtjes met kinderen vanaf een jaar of 9. Standaard is escape room The Mansion gericht op volwassenen, maar ze passen de moeilijkheidsgraad op aanvraag graag aan voor kinderen. Uiteraard blijft het een uitdaging. Omdat kinderen toch wel eens hulp of sturing nodig hebben, moet er wel een (betalende) volwassene zijn ter begeleiding. The Mansion is geschikt voor partijtjes tot 9 personen, dus met 8 kinderen en 1 volwassene kun je best wat vriendjes en vriendinnetjes meenemen!

Locatie: Stationsweg 137, Den Haag (nabij station Hollands Spoor)

The Mansion is niet speciaal voor kinderen gemaakt, maar ze vinden zo’n grote mensen escape room natuurlijk geweldig!

Anonymous Invitation en meer (8+)

Real-life Xcape heeft ook escape rooms die geschikt zijn voor kinderen: Anonymous Invitation, Prison Break en Wolf Den. Laat bij het reserveren even weten dat je met kinderen komt en ze passen de moeilijkheidsgraad iets aan. Deze spellen zijn dan goed te doen voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Ook al zijn deze kamers na wat aanpassingen kindvriendelijk, toch kan het handig zijn om een (betalende) volwassene ter begeleiding mee te nemen. De escape rooms zijn gemaakt voor partijtjes van 4 tot 8 personen.

Locatie: Gortstraat 7 (Centrum)

Na wat kleine aanpassingen zijn de escape rooms iets minder moeilijk, maar zeker niet minder spannend!

The Competition en meer (9+)

Bij Amaze Escape hebben ze een aantal escape rooms die kinderen vanaf een jaar of 13/14 prima zelfstandig kunnen spelen. Een goed voorbeeld hiervan is The Competition, waarbij twee groepen van samen 8-12 kinderen tegen elkaar strijden om de winst. Andere kamers hebben als thema KGB en Urban Legend, beide voor 2-6 personen. Zijn de kids jonger? Vanaf 9 jaar mogen ze meedoen, maar wel onder begeleiding van een (betalende) volwassene.

De spannendste escape room – Crazy Doctor – is vanwege de licht- en geluidseffecten té spannend en daarom niet geschikt voor kinderen.

Locatie: Binckhorstlaan 135

Kinderen tot een jaar of 13 krijgen altijd extra duidelijke aanwijzingen, zodat ook zij het spel kunnen uitspelen.

City Game kinderfeestje (7+)

Het City Game kinderfeestje van Kunstgras Events is een spannende GPS game voor kinderen van 7 tot 14 jaar oud. Geen echte escape room dus, maar wel een spannende city escape game in de open lucht van Den Haag. Je kunt kiezen uit een ‘doe het zelf’ versie of een compleet verzorgd kinderfeestje met professionele begeleiding. De kinderen gaan er met een smartphone met GPS en internet op uit om opdrachten uit te voeren en raadsels op te lossen. Aan het eind krijgen de winnaars een mooie prijs uitgereikt.

Locatie: Den Haag

Tip: hamburger eten na het escape room kinderfeestje

Escape room uitgespeeld en honger gekregen van het nadenken? Neem de kids dan eens niet mee naar de McDonald’s, maar trakteer op de beste hamburgers van Den Haag.

Wel eens een escape room met kinderen gedaan?

Heb jij wel eens één van de bovenstaande escape rooms met een kinderfeestje gedaan? Hoe beviel dat? Als er nog Haagse escape rooms of spannende stadsspellen voor kids zijn die ik heb gemist, laat het me hieronder weten. Dan kan ik het overzicht uitbreiden. Bedankt!

Onderwerp:Activiteiten

Steekwoorden:

Artikel door: Nick