Food truck festivals in Den Haag

Top-10 food festivals in Den Haag | 2018

Food festivals zijn in. Zó in, dat elke stad er jaarlijks wel een aantal heeft. Lekker eten en drinken bij food trucks en kraampjes doe je dus ook in Den Haag. Benieuwd naar de leukste en lekkerste food truck festivals en andere culinaire evenementen in Den Haag?

Haagse food (truck) festivals op een rijtje

Zoals ik al zei, barst Den Haag van de food festivals. Zeker in de lente- en zomermaanden staan de parken en pleinen van de hofstad vol kraampjes, tentjes en food trucks. Lekker een hapje en drankje doen in het zonnetje samen met vrienden, familie of collega’s. Wie wil dat nu niet? Ik zet de leukste culinaire evenementen van dit jaar op een op datum gesorteerd rijtje, zodat jij weet waar je de lekkerste street food kunt eten.

What The Fork?!? (24-25 februari 2018)

In het voorjaar kunnen we best al foodfestivallen. Op 24 en 25 februari staan er meer dan 15 foodtrucks op de Pier van Scheveningen klaar om de lekkerste hapjes te serveren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vaste culinaire hotspots die op de Pier aanwezig zijn, waaronder Firma Pickles. Ik schreef al eerder over hun uitmuntende hamburgers. Meer informatie over food festival What The Fork?!?

Rrrollend Den Haag (10-13 mei, 14-17 juni & 21-23 september 2018)

Op naar de karrende keukens van Rrrollend Den Haag. In mei, juni en september nemen de food trucks van dit food festival een paar dagen het Lange Voorhout over of het Mailieveld. Naast de lekkerste street food, geniet je op dit food truck festival ook van entertainment. Probeer gerust een paar oude of nieuwe dansmoves uit na je met passie bereide pulled pork sandwich of hamburger. Lees hier alles over Rollend Den Haag.

Toost Foodtruckfestival (10-13 mei 2018)

Met Toost (voorheen Treesfeest) is Den Haag een heerlijk foodfestival rijker. De Theresiastraat wordt omgetoverd tot een openluchtrestaurant met tal van prachtige keukens op wielen. Enthousiaste koks bereiden allerlei gerechten vanuit hun trucks. Ook zijn er een jaarmarkt, muziek en diverse activiteiten voor kinderen.

Haagse Wereld Hapjes (18-21 mei 2018)

Meer dan 25 Haagse restaurants bereiden op het Lange Voorhout hun beste hapjes en andere specialiteiten. Omdat Den Haag zo’n divers aanbod aan restaurants heeft, kun je op Haagse Wereld Hapjes terecht voor gerechten uit alle windstreken.

Tong Tong Fair (24 mei – 3 juni 2018)

De Tong Tong Fair op het Malieveld is een van de langst bestaande culinaire evenementen van Den Haag. Sinds 1959 staat hier de Indische cultuur centraal. Geen food trucks dus, maar toko’s en stands. Spekkoek, risolles, sateh, exotische smoothies, … selamat makan! Welke Indische specialiteiten en street food vind jij het lekkerst? Bekijk de Tong Tong Fair website voor meer informatie over het complete programma en kaarten.

Vlaggetjesdag (16 juni 2018)

Op Vlaggetjesdag staat Hollandse Nieuwe centraal. Haring happen, lekkerbekje proeven of smullen van kibbeling? Kom dan op 16 juni naar de Scheveningse haven. Ook dit jaar staat de haven weer bol van de feestelijke activiteiten. Denk aan strandvoetbal, oud-Hollandse kinderspelletjes en modelbouw vissersboten. Vergeet ook de taptoe niet. Diverse muziekkorpsen vrolijken Vlaggetjesdag op. Meer weten over Vlaggetjesdag?

De Parade (13-22 juli 2018)

De Parade is een rondreizend festival met theater, muziek, film en food. Het Westbroekpark vormt het decor voor de podia, eettentjes en leuke terrasjes. Bekijk het complete programma op de website van de Parade.

RegahFest BBQ Festival (25-26 augustus 2018)

Eten en drinken gaan hand in hand. Mee eens? Ga dan naar het RegahFest BBQ Festival bij de Kompaan Brouwerij aan de Saturnuskade (Binckhorst). Naast alle zelf gebrouwen Haagse speciaal bieren, staan er ook food trucks en is er een heuse Global BBQ Battle! Je kunt er trouwens ook naar de silent disco, leren pottenbakken, breien of yoga doen.

TREK Den Haag (6-9 september 2018)

TREK staat gelijk aan een smaakvolle dag uit voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Tientallen mobiele keukens, de lekkerste street food en de leukste livemuziek zorgen voor de rest. Meer weten? Festival-trek.nl

Oktoberfest Den Haag (28 & 29 september 2018)

Het grootse bierfeest ter wereld wordt niet alleen in Duitsland gevierd. De Grote Markt in Den Haag staat in het teken van Oktoberfest. Haal je lederhose of dirndl maar uit de kast, want je ontkomt niet aan de foute schlagers en Duitse spezialitäten. Met supertolle artiesten, biergarten, schnitzels und bratwürsten zit dat wel schnor! Viel Spass…

Food trucks of liever wat anders?

Food truck of stand, vlees of vis. Iedereen heeft een andere smaak. Gelukkig heeft Den Haag veel food festivals, zodat je altijd wel een leuk evenement kunt uitkiezen. Zelf ben ik vooral fan van lekker vlees. Trucks zijn leuk, maar geen must. Een goede sfeer en leuke achtergrondmuziek zijn voor mij belangrijker. Daarom ben ik ook veel in hippe foodhallen te vinden. Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan ook deze food festivals. Wat is jouw favoriete food festival in Den Haag of daarbuiten? Vertel me erover in de comments.

Onderwerp:Culinaire hotspots

Steekwoorden:

Artikel door: Nick