De leukste foodhallen en food courts van Den Haag

Top-5 gezelligste foodhallen van Den Haag met heerlijke hapjes

Food is hot. In de zomer barst het al enige jaren van de food festivals en nu is er iets nieuws: foodhallen. Den Haag heeft er sinds kort een aantal. Foodhallen en food courts zijn dé ontmoetingsplaats voor mensen die eens iets anders willen dan tot diep in de nacht uitgaan. Ik neem je mee naar de 5 gezelligste foodhallen in Den Haag om met vrienden te genieten van een heerlijk hapje en een verfrissend drankje.

Foodhallen in Den Haag

Foodhallen en food courts zijn leuk, omdat je allemaal kleine hapjes kunt proeven uit verschillende windstreken, zonder dat je naar allerlei andere restaurants moet. Van Aziatisch tot Pools eten en van Amerikaanse tot Caribische hapjes, bij de Haagse foodhallen vind je het allemaal.

Eind 2015 ontstond de eerste moderne food court in Den Haag, toen de Scheveningse Pier vernieuwd werd en er verschillende eettentjes verschenen. Inmiddels kent Den Haag 5 gezellige foodhallen en food courts met samen meer dan 40 minirestaurantjes! De onderstaande hallen zijn in mijn ogen het leukst om eens naartoe te gaan. Ik benoem ze in willekeurige volgorde.

Minglemush: good food & good mood

Pal naast het Centraal Station, midden in de binnenstad van Den Haag, kom je Minglemush tegen. Van buiten oogt het klein, maar van binnen telt de foodhal maar liefst 15 eettentjes en 3 bars, waarvan er één geweldige cocktails en Gin Tonics serveert. Zelfs aan de kinderen is gedacht. Die kunnen er namelijk spelen of gamen, zodat de ouders rustig kunnen bijkletsen tijdens het eten. Minglemush biedt o.a. plaats aan deze stands:

  • Bohica: heerlijke streetfood uit libanon, zoals falafel, tabouleh en hummus. Ik ontdekte Bohica al eerder via de Unitiator app
  • Burger ‘n Freakin’ Fries: beregoede burgers en frites, zoals de loaded fries on fire
  • Don Brûlée: crème brûlee donuts die je geproefd moet hebben en de Don waffle, chicken ‘n waffles in donutvorm
  • Hermanos Fusion Streetfood: de beste selectie streetfood ooit, van roti tot burritos en van spicy chicken tot bara
  • Het Pizzameisje: