Pokémon Go locaties in Den Haag

De beste Pokémon Go hotspots in Den Haag

Vroeger ging je in de zomervakantie naar buiten óf gamen. Sinds deze zomer combineer je het gewoon met Pokémon Go. Met de nieuwe augmented reality game voor smartphones vang je Pokémon in het wild. Ook in Den Haag wordt veel Pokémon Go gespeeld. Waar je de verschillende Pokémon, Gyms en Pokéstops in Den Haag vindt? Je leest het op Haagsehotspots.nl.

Laatste update: 07-08-2016

Pokémon Go locaties in Den Haag

Den Haag is een grote stad. Dat betekent dat er veel Pokémon te vinden zijn en ook dat je veel Pokéstops en Gyms tegenkomt. Stops zitten vaak op bezienswaardigheden, zoals standbeelden. Pokéstops genoeg. Het grote standbeeld op het Plein is er bijvoorbeeld een. Als je nieuwe Pokéballs nodig hebt, kun je dus het beste een rondje door het Centrum maken. Gyms komen veel voor in openbare gebouwen en scholen, maar ook op andere locaties in Den Haag.

Pokémon vangen in Den Haag

Maar waar kun je nu de beste Pokémon vangen? Pidgeys en Rattata’s kom je overal wel tegen en tegen de avond stikt het van de Zubats en Weedles. Daarnaast hangt het soort Pokémon dat je kunt spotten ook af van de locatie. In de buurt van water zie je bijvoorbeeld veel water Pokémon. In de Hofvijver en de Haagse grachten zitten o.a. Pokémon zoals Dratini. Als je deze logica doortrekt, vind je misschien wel electro Pokémon rond de Energiecentrale of een Charmander bij de Brandweer. In de bossen, parken en andere groene gebieden van Den Haag komt je weer andere Pokémon tegen dan op straat. Maak dus ook eens een boswandeling en vang daar weer allemaal gras Pokémon en meer zeldzame exemplaren. Ongebruikelijke en zeldzame Pokémon zijn lastiger te vinden. Hier zijn Pokémon Go spelers uit Den Haag ze tegengekomen:

1. Kijkduin

Kijkduin heeft zich ontpopt tot dé Pokémon Go hotspot van Den Haag. Dagelijks zitten er honderden trainers op en rond het Deltaplein om Pokémon te vangen. Op de korte boulevard zitten meerdere Stops bij elkaar, waar bijna altijd Lures op staan. Aan zeldzame Pokémon geen gebrek in Kijkduin; naast Blastoise worden er regelmatig andere moeilijk te vinden (water) Pokémon gespot. Soms lijdt dit tot een kleine verkeerschaos. Oeps…

2. Centrum & Centraal Station

In het centrum van Den Haag is het altijd druk met shoppers, dagjesmensen en nu ook met Pokémon Go-spelers. Door de vele bezienswaardigheden