Pokémon Go locaties in Den Haag

De beste Pokémon Go hotspots in Den Haag

Vroeger ging je in de zomervakantie naar buiten óf gamen. Sinds deze zomer combineer je het gewoon met Pokémon Go. Met de nieuwe augmented reality game voor smartphones vang je Pokémon in het wild. Ook in Den Haag wordt veel Pokémon Go gespeeld. Waar je de verschillende Pokémon, Gyms en Pokéstops in Den Haag vindt? Je leest het op Haagsehotspots.nl.

Laatste update: 07-08-2016

Pokémon Go locaties in Den Haag

Den Haag is een grote stad. Dat betekent dat er veel Pokémon te vinden zijn en ook dat je veel Pokéstops en Gyms tegenkomt. Stops zitten vaak op bezienswaardigheden, zoals standbeelden. Pokéstops genoeg. Het grote standbeeld op het Plein is er bijvoorbeeld een. Als je nieuwe Pokéballs nodig hebt, kun je dus het beste een rondje door het Centrum maken. Gyms komen veel voor in openbare gebouwen en scholen, maar ook op andere locaties in Den Haag.

Pokémon vangen in Den Haag

Maar waar kun je nu de beste Pokémon vangen? Pidgeys en Rattata’s kom je overal wel tegen en tegen de avond stikt het van de Zubats en Weedles. Daarnaast hangt het soort Pokémon dat je kunt spotten ook af van de locatie. In de buurt van water zie je bijvoorbeeld veel water Pokémon. In de Hofvijver en de Haagse grachten zitten o.a. Pokémon zoals Dratini. Als je deze logica doortrekt, vind je misschien wel electro Pokémon rond de Energiecentrale of een Charmander bij de Brandweer. In de bossen, parken en andere groene gebieden van Den Haag komt je weer andere Pokémon tegen dan op straat. Maak dus ook eens een boswandeling en vang daar weer allemaal gras Pokémon en meer zeldzame exemplaren. Ongebruikelijke en zeldzame Pokémon zijn lastiger te vinden. Hier zijn Pokémon Go spelers uit Den Haag ze tegengekomen:

1. Kijkduin

Kijkduin heeft zich ontpopt tot dé Pokémon Go hotspot van Den Haag. Dagelijks zitten er honderden trainers op en rond het Deltaplein om Pokémon te vangen. Op de korte boulevard zitten meerdere Stops bij elkaar, waar bijna altijd Lures op staan. Aan zeldzame Pokémon geen gebrek in Kijkduin; naast Blastoise worden er regelmatig andere moeilijk te vinden (water) Pokémon gespot. Soms lijdt dit tot een kleine verkeerschaos. Oeps…

2. Centrum & Centraal Station

In het centrum van Den Haag is het altijd druk met shoppers, dagjesmensen en nu ook met Pokémon Go-spelers. Door de vele bezienswaardigheden zit het centrum vol met Pokéstops om je ballen, revives en potions aan te vullen. Lures in overvloed, trouwens. Dus rondlopen en vangen maar! Ben je toe aan een break? Rust dan even uit bij een van deze lunchrooms, dan heb je zo weer nieuwe energie om verder te Pokéhunten.

Op het Spui kun je Scythers en Drowzee’s vangen en even verderop langs de Bierkade zijn al Pidgeots, Psyducks en Slowpokes gezien. Geen Scyther gezien op het Spui? Loop dan even door Huijgenspark. Daar is hij ook gespot. Als je daar toch bent, kun je het beste ook even langs het Zieken lopen. Dat is het water bij de Pletterijkade. Daar zit een Dragonair. In de omgeving bij de Paleistuinen kun je Haunters treffen. Bij Café de Bieb zijn in de ochtend heel wat Dratini’s te vangen als je incense hebt. Op zoek naar een Squirtle? Probeer het eens bij de Hofvijver of het BInnenhof. Ik heb er daar al een aantal gevangen.

Ben je in het centrum uitgevangen? Loop dan langs het spui door naar Den Haag Centraal. Rondom het station kom je veel Pokémon tegen, van gangbare tot zeldzame exemplaren. Ze staan niet altijd in je nearby list, soms heb je incense nodig om ze te lokken. Deze redelijk zeldzame exemplaren zijn er al gevonden:

  • Bellsprout
  • Jigglypuff
  • Meowth
  • Omanyte
  • Poliwhirl
  • Tentacool
  • Venonat
  • Jynx

3. Scheveningen

In Scheveningen kun je niet alleen lekker zonnen en heerlijke hamburgers eten, je kunt er ook goed Pokémon GO spelen. De lange boulevard staat vol Pokéstops. Vooral het stuk rond het Kurhaus en Sealife is een ware Pokémon Go Hotspot voor Den Haag en Scheveningen. Er zitten daar een aantal spots bijelkaar waar heel vaak lures actief zijn. Ga in het zonnetje zitten, pak je telefoon erbij en gooi die ballen maar. Je Pokédex komen zo vanzelf voller en voller.

Je vindt er naast de nodige water Pokémon onder andere Magnemites en Voltorbs, maar ik heb er laatst ook wat Dratini’s en een Dragonite gevangen. Voor mij waren deze redelijk zeldzaam. Een Dragonite had ik hiervoor in ieder geval nog niet gezien. Vergeet ook de Pier van Scheveningen niet, want ook hier zitten Pokéstops en er zijn Kabuto’s gespot. Hier zit ook een Gym. Ben jij klaar om hem over te nemen met jouw sterkste Pokémon?

4. Gemeentemuseum & Museon

Het gebied rondom het Museon en het Gemeente Museum is ook een ware hotspot. Naast veel Pokémon zitten er ook 6 Pokéstops. Zakkenvullen dus! Welke Pokémon heb jij hier allemaal gezien of gevangen? In het museum zelf zitten ook een of twee stops waar je van buitenaf niet bij kunt komen. Combineer je Pokehunt met een middagje museum, dan ben je ook gelijk cultureel bezig. Het Gemeentemuseum niet jouw ding? Probeer dan deze andere musea in Den Haag.

5. Zuiderpark

Het Zuiderpark zit vol Pokémon. Je kunt er zelfs Pikachu vangen. Het Zuiderpark is groot, dus het kan even duren voor je hem gevonden hebt. Heb je gelijk een frisse neus en wat zonnestralen te pakken. In het park zijn ook veel Pokéstops, dus dat is handig. Met al die Pokémon in de buurt ben je namelijk anders zo door je Pokéballs heen. Pikachu niet gevonden? Check dan ook de Leyweg, daar schijnt hij ook te zitten. IN de duinen achter de Vogelwijk zag ik hem trouwens ook in de nearby list, maar ik heb hem er helaas niet kunnen vangen… bummer!


Timo van HetGamePortaal speelt Pokémon Go in Den Haag en geeft je tips en tricks.

Waar heb jij zeldzame Pokémon in Den Haag gevangen?

Deze Pokémon Go hotspots komen van verschillende fora, Facebookgroepen en nieuwsberichten, maar ook van Haagse Pokétrainers die ik tegenkom. Ik probeer dit overzicht voorlopig bij te werken met actuele waarnemingen. Kun jij me ook helpen? Laat hieronder een bericht achter als je weet waar in Den Haag de beste Pokémon zitten om te vangen. Heb je andere Pokémon Go tips voor Den Haag? Laat het me ook weten. Thanks!

Onderwerp:Activiteiten

Steekwoorden:

Artikel door: Nick