Standswandeling in Den Haag door stadsgids

De leukste stadswandelingen met gids in Den Haag

Den Haag is een prachtige stad voor een stadswandeling. Met zijn vele parken, bossen, duingebieden en historische centrum ben je voorlopig niet uitgewandeld. Je ziet tijdens een stadswandeling met gids altijd mooie en interessante dingen die je normaal gesproken niet opvallen. Ik zocht de leukste rondleidingen door Den Haag voor je uit.

Stadswandeling in Den Haag met een gids

Met een gids als ‘rondleider’ en verteller kom je allerlei bijzondere dingen over de omgeving te weten. Een stadsgids is volledig op de hoogte van alle ins en outs. Er zijn een aantal organisaties die interessante, leerzame stadswandelingen in Den Haag organiseren:

Het Gilde

Gilde Den Haag bestaat uit vrijwillige professionals die van wandelen en Den Haag houden. Je kunt je bij hen inschrijven voor tientallen boeiende stadswandelingen met een ervaren gids. Van historische wandelingen in het stadshart tot een wandeling door de beruchte Schilderswijk. Het Gilde regelt het allemaal. Rondleidingen die er voor mij uitspringen zijn de hofjeswandeling, bunkerwandeling en de literaire wandeling. Gilde stadswandelingen duren ongeveer 1,5 uur en kosten zo’n 4 Euro per persoon. De stadswandelingen in Den Haag gaan door bij minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers.

Gids Patrick

Een stadswandeling met Gids Patrick is echt de aller-allerleukste manier om het echte Den Haag te ontdekken. Waar de andere rondleidingen door de Hofstad zich meestal braaf aan de standaard dingen houden, beginnen de leukste verhalen eigenlijk pas. Patrick laat je namelijk tijdens zijn unieke stadswandelingen door het oude centrum en het Hofkwartier zien dat geschiedenis juist ontzettend leuk, grappig en soms zelfs (heerlijk) beschamend kan zijn. Meewandelen met een rondleiding kost 12,50 p.p.

Wandelen met Maup

Maurits Burgers van ‘Wandelen met Maup‘ organiseert originele groepswandelingen door Den Haag. Deze man weet vrijwel alles over de omgeving en vertelt er vol passie over. Uiteraard met een gezonde dosis humor. Woon je in Den Haag en wil je graag meer weten over je eigen buurt? De kans is groot dat hij er een wijkwandeling organiseert. Wandelen met Maup verzorgt ook themawandelingen. Bijvoorbeeld een wandeling langs de muurgedichten in de Archipelbuurt, Jugendstil architectuur of het industriële erfgoed van Den Haag. De gezellige rondleidingen kosten ongeveer 10 Euro per persoon. Om je in te schrijven contacteer je Maup via zijn website.

Den Haag Greeters

Den Haag Greeters zijn vrijwillige en gastvrije Hagenaars met een hart voor de stad. Ze laten hún mooie stad achter de duinen aan je zien. Geen jaartallen en ingestudeerde weetjes, maar échte verhalen over Den Haag. Stadswandelingen met de enthousiaste Greeters zijn daarom anders dan anders, maar wel heel leuk. Je kiest zelf de wijk of het culturele thema van je stadswandeling. De rondleidingen van Den Haag Greeters zijn gratis, maar je moet wel 2 weken van te voren reserveren. Zo hebben ze de tijd om een geschikte vrijwilliger voor je te vinden.

Elisabeth’s

Altijd al willen weten hoe het met de historie van Den Haag, de Haagse grandeur, Koninklijk Den Haag of de architectuur van de hofstad zit? Boek dan een gegidste stadswandeling door Den Haag via Elisabeth’s. Jan Vijftigschild van Elisabeth’s is een gecertificeerde gids die álles over Den Haag weet. Met een achttal bijzondere rondleidingen zit er altijd wel een interessante wandeling voor je tussen. Prijzen beginnen bij 15,- per persoon voor een groepswandeling met meer dan 10 personen.

Haagse Tours

Het team van Haagse Tours biedt via Stadswandeling Den Haag.nl prachtige stadswandelingen aan in Den Haag. Een gids laat je vol enthousiasme Den Haag zien tijdens één van de vele themawandelingen. Erg leuk: de historische stadswandeling, architectuurwandeling en broodje aap wandeling. De broodje aap wandeling is een vermakelijke stadswandeling met veel anekdotes, zoals bijzondere, grappige en gekke gebeurtenissen in Den Haag. Bij Haagse Tours kun je al met een groep vanaf 6 man terecht. Een wandeling kost vanaf 13,50 per persoon. Stadswandeling-den-haag.nl verzorgt ook teamuitjes en groepsuitjes in Den Haag. Ook kunt u hier terecht voor Fietstours met een gids.

Jouw favoriete Haagse wandeling

Heb jij wel eens een rondleiding of stadswandeling met gids in Den Haag gemaakt? Ik ben benieuwd naar je leukste wandelingen en wat je zoal te weten bent gekomen.

Onderwerp:Activiteiten

Steekwoorden:

Artikel door: Nick