Terras Den Haag

Top-10 gezelligste terrassen van Den Haag

Hot town, summer in the city… Het is zomer en dat betekent op naar het terras! Den Haag barst van de leuke terrasjes aan het water, op het dak en in de tuin. Ik ging op onderzoek uit (heel vervelend maar niet heus) en ontdekte de 10 gezelligste terrassen van Den Haag.

10 leuke terrassen in Den Haag om deze zomer eens te bezoeken

In deze top-10 Haagse terrassen heb ik gezellige zaakjes meegenomen met een patio of buitenzitje, waar de sfeer goed is en het eten en drinken ook nog eens de moeite waard is. Doe er je voordeel mee.

Bodega De Posthoorn

Op het prachtig gelegen terras van Bodega De Posthoorn aan het Lange Voorhout (waar ook regelmatig food truck festivals zijn) is het heerlijk toeven. Vanaf het terras van De Posthoorn kijk je uit over de statige panden, terwijl je zomers geniet van een verfrissend drankje of stevige borrel. Ook voor een hapje kun je er terecht.

Adres: Lange Voorhout 39A

Café de BieB

In het centrum van Den Haag achter de Koninklijke stallen ligt Café de BieB, met niet alleen een terrasje voor de deur, maar ook een terrasboot op het water van de Veenkade. Ideaal om op een warme zomerdag te genieten van een biologische maaltijd en biertje. Café de BieB staat bovendien bekend om zijn avonden met livemuziek.

Adres: Veenkade 7

Café de la Gare

Café de la Gare is gevestigd in een voormalig koetshuis in de binnenstad van Den Haag. Van binnen heeft het café een Franse uitstraling, met buiten een groot zonnig terras. Aan het plein waar het café is gevestigd, ligt ook Theater Pepijn. Zin in een biertje? Met meer dan 180 bieren op fles en 10 tapkranen, is er voor iedereen wel wat lekkers.

Adres: Nieuwe Schoolstraat 13a

De Eeuwige Jachtvelden

Brasserie De Eeuwige Jachtvelden heeft een royaal terras op het Plein, tegenover de Tweede Kamer. Genieten in een sfeervolle omgeving midden in de stad, daar gaat het om. Zonnetje en een drankje erbij, wat wil je nog meer? Nou, misschien wel flammküchen, een heerlijke hamburger of een “Eeuwige Jachtvelden” garnituur.

Adres: Plein 14

Grand Café Haagsche Bluf

Op nog geen 50 meter van de Grote Kerk vind je Grand Café Haagsche Bluf, met een prachtig dakterras afgeschermd van de buitenwereld. Het grote terras bevindt zich namelijk aan het binnenplein van winkelgebied Haagsche Bluf. Zo ontsnap je midden in het centrum van Den Haag aan de drukte, zit je ín de zon en uít de wind.

Adres: Haagsche Bluf 3

Het Heden

Bar restaurant Het Heden heeft een schitterende stadstuin, grenzend aan de Paleistuinen. Neem plaats op het gezellige terras, bestel een drankje en geniet van de zomer. Het terras heeft namelijk 148 zitplaatsen, waarvan de meeste in de zon. Met uitzicht op de Koninklijke Stallen begeef je je in de terrastuin van Het Heden in een uniek stukje Den Haag.

Adres: Noordeinde 148

Jamey Bennett Bar & Kitchen

Jamey Bennett staat bekend als de internationale huiskamer van Den Haag, waar de expat de local ontmoet. Dit kun je binnen doen met een Gin Tonic in je hand, maar ook buiten op het terras met een hapje en een drankje voor je neus. Het zonovergoten terras neemt met plaats voor zo’n 280 man ongeveer de hele Plaats in beslag.

Adres: Plaats 11

Bar & Restaurant Pavlov

Bij Pavlov is het genieten van een ongedwongen sfeer, of je nu binnen in het Rijksmonument aan het Spui zit of buiten op het unieke terras. In de zomermaanden zit je heerlijk buiten op het terras midden in de tuin van de Nieuwe Kerk. Mooi uitzicht én lekker eten, wat wil je nog meer?

Adres: Spui 173

O’Caseys Pub

O’Caseys Ierse pub is een van de grootste sportbars van Nederland, waar ze de lekkerste hamburgers van Den Haag serveren. In Sarah’s Garden, het best bewaarde geheim van Den Haag, ligt een gezellig terras waarvan je de Koninklijke Stallen kunt zien. Ga er zitten met een goed biertje en een burger en geniet van het uitzicht.

Adres: Noordeinde 140

SPARK The Hague

SPARK is de bar van restaurant Pearl naast het Hilton hotel van Den Haag. Het grote terras van SPARK is ideaal voor een VrijMiBO met collega’s of gewoon fingerfood en een cocktail met vrienden of familie. Het mooie terras van SPARK is niet alleen in de zomer de moeite waard, in de winter is het er dankzij terrasverwarmers ook goed uit te houden.

Adres: Zeestraat 35

Wat is jouw favoriete terras in Den Haag?

Dit zijn in mijn ogen de beste terrasjes van Den Haag. Hoe graag ik ook zou willen, heb ik niet alle Haagse terrassen geprobeerd. Mis ik nog een hele leuke? Laat het me hieronder weten in een reactie. Proost!

Onderwerp:Culinaire hotspots

Steekwoorden:

Artikel door: Nick