Haagse restaurants ontdekken met Unitiator

Ontdek nieuwe Haagse hotspots met de Unitiator app

Een tijdje terug werd ik via Facebook getipt over een nieuwe app: Unitiator. In deze app bieden cafés en restaurants gratis hapjes en drankjes aan om hun zaak te vullen en nieuwe klanten te trekken. Een leuk concept, dus dat moest ik natuurlijk uitproberen. In installeerde de app en ontdekte in no-time drie gezellige tentjes!

Lunchroom BLISS

BLISS is een kleine Portugese lunchroom in het Hofkwartier met allemaal overheerlijke verse hapjes. Naast sandwiches en salades hebben ze ook verse cakes en gebakjes. In de Unitiator app boden ze bij een kopje koffie gratis Pastel de Nata aan, Portugese roomtaartjes van bladerdeeg. Dat was genieten! Na een praatje met het personeel at ik mijn gebakje en bestelde ik nog een vruchtensapje met perensmaak om te proeven. Ik kom hier zeker terug voor andere zoetigheden of misschien wel een warme maaltijd. Ik zag dat ze ook Kip Piri-Piri hebben. En laat ik dat nu net heel lekker vinden.

Grand Café Savanna

In hartje Zeeheldenkwartier vind je Grand Café Savanna, een café restaurant dat zeker een bezoekje waard is. Of je nu voor koffie met gebak, lunch, diner of een borrel komt, het is er altijd gezellig. Live muziek maakt het plaatje helemaal af. Via de Unitiator app bood Savanna een gratis soepje van de dag aan. Helaas was de soep al vergeven aan andere app-gebruikers, maar ik ben er toch langs gegaan voor een drankje en wat bites, kleine gerechten voor bij de borrel. Ik kom snel terug om een van de optredens mee te maken en een van de wisselende specialiteiten te proeven.

Restaurant Bohica

Bij Bohica geniet je van Libanese tapas en andere gerechten uit de Mediterraanse keuken. Vooral de Kebbeh met gehakt en aubergine met tomatensaus zijn de moeite waard. Het restaurant wordt vol passie gerund door moeder en dochter, wat resulteert in een gezellig sfeer en veel contact met klanten. Door Unitiator kwam ik erachter dat ik er een aantal tapasgerechtjes gratis kon proberen en waar de zaak zit. Het Muzenplein is namelijk lang niet bij iedereen bekend, laat staan dat je weet dat er restaurants zitten. Zonde, want het eten is super!

Hoe werkt Unitiator?

Een lege zaak ziet er niet echt uitnodigend uit, maar als er een paar mensen zitten volgen er vanzelf meer. Daarom helpt Unitiator met het vullen van restaurants en cafés. Eigenaren kunnen gratis hapjes en drankjes aanbieden aan een select aantal personen. Via de app kun je de aanbiedingen accepteren, op voorwaarde dat je er ook binnen de gestelde tijd gebruik van maakt. Unitiator is op dit moment beschikbaar in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Oordeel

De app is gemáákt voor mensen zoals ik, die graag nieuwe tentjes ontdekken en hun ervaringen met anderen delen. Ik heb nu drie Haagse plekjes ontdekt. Daar ligt gelijk het probleem. Omdat Unitiator in Den Haag nog zo nieuw is, zijn er nog niet veel aanbiedingen van restaurants. Hopelijk wordt dat in de toekomst meer, zodat ik in 2017 volop zaakjes kan (her)ontdekken.

Heb jij de gratis app al gebruikt? En welke restaurants of barretjes heb je toen bezocht? Kende je Unitiator nog niet? Probeer hem dan snel uit!

Onderwerp:Culinaire hotspots

Steekwoorden:

Artikel door: Nick