Watersport en andere sportieve activiteiten in Scheveningen

Watersport en andere sportieve activiteiten in Scheveningen

Het is zomer in Den Haag en de temperatuur is eindelijk vaker boven de 25 graden dan eronder. Wat doe je dan? Lekker naar het strand natuurlijk! Maar ook als je niet ‘gewoon’ naar het strand wil, heeft Scheveningen veel te bieden. In Scheveningen en in de Scheveningse haven is van alles te beleven voor mensen die van sport, zee en spanning houden!

Wat is er te doen in Scheveningen?

Voor avontuurlijk ingestelde jongeren en volwassenen is er veel te doen in Scheveningen. In de zomer zijn er diverse sportieve activiteiten. Zo kun je er jetski’s huren, racen in een ribboot, over het water sjezen op een banaan, powerkiten op het strand en ziplinen vanaf de Pier. Leuk om samen met je vrienden te doen, om de kids in de zomer te vermaken of om een familieweekend onvergetelijk te maken.

Jetskiën

Jetskiën. Wie heeft het niet gedaan op een zomerse vakantiebestemming? Ook in Scheveningen kun je waterscooters huren. De jetski’s van Fun & Fantasy (onderdeel van Watersport Scheveningen) zijn 130 PK Seadoos. Je kunt hiermee zonder vaarbewijs over de golven van de Noordzee racen. Een rustige jetskitocht maken kan natuurlijk ook. Kun je van het prachtige uitzicht op het strand en de boulevard genieten.

Banaanvaren

Met 8 personen over het water scheuren? Op een opgeblazen banaan achter een powerboat kan het. Eerst vaar je rustig de haven uit en dan ga je vol gas over de zee tot je er vanaf valt. Golven en scherpe bochten maken het moeilijk om lang te blijven zitten, maar dat is part of the fun. Natuurlijk heb je een zwemvest om, zodat er niets kan gebeuren. Je regelt je trip op de bananenboot bij Fun & Fantasy.

Flyboarden

Flyboarden is tof! Je staat op een board met daarop een kunststof frame met buizen. Door met hoge druk water door deze buizen te persen, kom je los van het water en zweef je boven de golven. Het is eigenlijk een soort jetpack waarmee je kunt vliegen. Wie wil dat nu niet meemaken? Voor het flyboarden krijg je natuurlijk les om het onder de knie te krijgen. Ook flyboards huur je bij Watersport Scheveningen.

RIB-powerboat varen

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat, en dat is het ook: een stevige opblaasboot die keihard gaat. Normaal gesproken worden deze ribboten door de politie of Special Forces gebruikt om snel ter plaatse te zijn, maar jij kunt er ook met meer dan 100 km per uur op meevaren. Een heftige trip op de TWIN JokerBoats (8 personen) en custom Dynamite powerboat (14 personen) kun je maken bij Watersport Scheveningen.

Bungeejumpen

Krijg je van de bovenstaande activiteiten niet genoeg adrenaline? Ga dan eens boven het water bungeejumpen vanaf de 60 meter hoge toren op de Scheveningse Pier. Op dit hoogtepunt heb je het beste uitzicht van Scheveningen. Daarna laat je je vallen en komt het water steeds dichterbij, tot je weer omhoog vliegt! Hoe gaaf is dat? Deze adrenaline rush boek je bij Bungy Jump Holland.

Zipline

Vanaf dezelfde toren kun je sinds kort ook als een gek naar beneden sjezen van de zipline. Zipline de Pier is voor de echte durfals en speedfreaks. 60 meter hoog is de toren, daarmee haal je snelheden tot wel 90 km per uur! Alleen is maar alleen, daarom kun je ook gezellig met zijn tweeën naast elkaar van de tokkelbaan of racen natuurlijk. Wie het eerst beneden is heeft gewonnen!

Wat lijkt jou het tofst?

Heb jij wel eens een van deze activiteiten gedaan? Wat vond je er tof aan en kreeg je een kick? Of is het allemaal wat heftig en ga je liever in het reuzenrad op de Pier of glow golfen? Let me know!

Onderwerp:Activiteiten

Steekwoorden:

Artikel door: Nick