Bijzondere winkels in Den Haag

Speciale zaken: 10 bijzondere winkels in Den Haag

In elke stad kom je veel van dezelfde winkels tegen. Gelukkig zijn er in Den Haag nog genoeg bijzondere winkels die bijna nergens anders tegenkomt. Deze speciale zaken verdienen aandacht. Hieronder vind je 10 Haagse speciaalzaken waar je écht eens binnen moet kijken.

Lola Bikes & Coffee

Bij Lola Bikes & Coffee tref je een bijzondere winkelcombinatie aan. In de winkel verkopen namelijk niet alleen fietsen, ze serveren er ook koffie. Veel mensen gaan er speciaal voor deze koffie naartoe. Dat het ook een fietsenwinkel is? So what. Of je er nu een kopje koffie van een echte barista wil drinken of een fiets op maat wil laten maken, kwaliteit staat voorop. Het gaat niet om veel maar om goed, niet om goedkoop maar om duurzaam. Waarom het een Haagse speciaalzaak is? Fietsen worden naar wens samengesteld door echte kenners die je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Adres: Noordeinde 91
Website: lolabikesandcoffee.nl

Drogisterij van der Gaag

Kruidendrogist van der Gaag bestaat al sinds 1796 en heeft nog steeds een traditionele uitstraling. Binnen lijkt de tijd stil gestaan te hebben, maar het assortiment is uitgebreid en actueel. Denk aan geneesmiddelen, voedingssupplementen, kruiden en etherische oliën. Producten van toen én van nu, samen in een bijzondere winkel in het centrum van Den Haag.

Adres: Dagelijkse Groenmarkt 27
Website: drogisterijvandergaag.nl

Bennies Fifties

Al meer dan 30 jaar is Bennies Fifties een begrip in de wereld van jukeboxen, fifties collectibles en memorabilia. Allemaal geïmporteerd uit Amerika. De jaren ’50 zijn nog springlevend bij Bennies. Je waant je weer even terug in tijd zodra je de winkel binnenkomt. De winkel met ruime showroom staat propvol jukeboxen en andere verzamelobjecten. Het is net een museum. Kom je ook een keer kijken?

Adres: Namensestraat 73
Website: fiftiesstore.com

De Koperen Pion

Over de Koperen Pion heb ik al eerder geschreven, maar de spellenspeciaalzaak mag in dit overzicht niet missen. Wat je ook zoekt, een klein spelletje voor op reis, een avondvullend bordspel of een legpuzzel voor volwassenen, bij de Koperen Pion hebben ze het. Deskundig advies, groot assortiment en een enthousiasme waar je U tegen zegt. Kyra van de Koperen Pion heeft het allemaal.

Adres: Appelstraat 206
Website: dekoperenpion.nl

Uw Winkeltje

In dé winkelstraat van Scheveningen vind je een speciaal winkeltje, Uw Winkeltje. Het is een soort Marktplaats, maar dan niet op internet. Of je nu particulier of een bedrijf bent, je huurt er een plankje of kast en kan daar je producten aanbieden. Je bent er zelf de baas en bepaalt de prijs, presentatie en bepaalt zelf wat er verkocht wordt. Nieuw of tweedehands maakt niet uit. Ruim uw zolder op of breid uw webwinkelt offline uit, bij Uw Winkeltje kan het allemaal.

Adres: Keizerstraat 118
Website: uw-winkeltje.nl

Van Kleef

Van Kleef bestaat al sinds 1842 en is het enige nog bestaande jenever- en likeurenhuis van Den Haag. Ambacht, historie en kwaliteit komen in harmonie tezamen in de vele Haagse heerlijkheden van Van Kleef. Denk aan Kruìde Baggâh, de enige échte Haagse Kruidenbitter en andere lekkere likeuren. Wat dat betreft zou deze bijzondere winkel perfect in het rijtje met Haagse lekkernijen passen.

Adres: Lange Beestenmarkt 109
Website: vankleef.eu

Rock Palace

In 1985 is Rock Palace geopend door Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen van de Golden Earring. Het is een ware ontmoetingsplek voor muzikanten geworden, waar o.a. de carrières van Di-rect en Anouk zijn begonnen. Rock Palace heeft een zeer groot assortiment gitaren, drumstellen, DJ-gear en accessoires. Door de centrale ligging van de muziekinstrumenten speciaalzaak, kan je je bezoek perfect combineren met een gezellig dagje Den Haag.

Adres: Torenstraat 132a
Website: keymusic.com

Drogisterij van Mourik

van Mourik is een echte traditionele wonderdrogist en wordt nog als familiebedrijf gerund. Je kunt er terecht van alles en nog wat. Van borstelwerk en stijfsel tot homeopathische artikelen en allerlei handige spullen waarvan je dacht dat ze al honderd jaar niet meer bestonden. Bij de speciaalzaak van de familie Van Mourik kun je nog terecht voor ouderwets goede service door mensen die je helpen in een witte jas.

Adres: Frederik Hendriklaan 270
Website: drogisterijvanmourik.nl

DOK Home of Cooking

DOK is dé kookwinkel van Den Haag. Je vindt de speciaalzaak in De Passage, het oudste winkelcentrum van Nederland. DOK heeft alles voor in de keuken en op tafel, van ovenschalen tot keukenmachines en van gietijzeren pannen tot kookboeken. Elke week worden er kookdemonstraties, proeverijen of masterclasses verzorgd in de winkel. Heb je een passie voor koken of eten? Neem er dan eens een kijkje.

Adres: Passage 19
Website: dokhomeofcooking.nl

De Haagse Markt

Niet één winkel, maar wel honderden bij elkaar! De multiculturele Haagse Markt bestaat sinds 1920 en is de grootste onoverdekte markt van Nederland. Hij behoort zelfs tot de grootste markten van Europa. Op marktdagen vinden duizenden mensen hun weg naar De Haagse Markt. In 2017 is de Haagse Markt uitgeroepen tot beste markt van Nederland. Dat is iets waar we als stad trots op mogen zijn!

Adres: Herman Costerstraat
Website: dehaagsemarkt.nl

Wat is jouw favoriete speciale zaak in Den Haag?

Dit zijn mijn favoriete unieke winkels, maar er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere winkels in Den Haag. Heb ik jouw favoriete Haagse speciaalzaak gemist? Laat het me weten in de reacties. Vertel me alsjeblieft ook waarom je het zo’n speciale zaak vindt, dat vind ik leuk.

Onderwerp:Winkels & shoppen

Steekwoorden:

Artikel door: Nick