Top-10 gratis festivals in Den Haag

Top-10 gratis festivals in Den Haag | 2017

Ook in 2017 wordt in popstad Den Haag weer volop in de buitenlucht gefeest. Een groot nadeel van muziekfestivals? Ze zijn vaak niet goedkoop. Gelukkig zijn er ook veel gratis Haagse festivals. Bekijk hieronder mijn top-10 gratis of bijna gratis muziekfestivals in Den Haag.

Festivalstad Den Haag

Den Haag is door zijn vele evenementen een echte festivalstad, met niet alleen muziekfestivals, maar ook food festivals en andere gratis evenementen. Overdag feesten of liever ’s avonds? Pop of jazz? Rock of dance? Voor iedereen is er wel wat wils. Dit is mijn top-10 gratis muziekfestivals van Den Haag. Ik benoem ze op volgorde van datum, zodat je ze makkelijk in je agenda kunt zetten.

Life I Live Festival (26 april 2017)

Op woensdagagavond 26 april verandert de Haagse binnenstad in één groot poppodium. The Life I Live (voorheen bekend als Koninginnenach) is het grootste gratis muziekfestival van Den Haag. 10 podia telt het evenement! Wie er allemaal optreden? Dat is nog niet bekend, maar sowieso te veel om alemaal op te noemen. Vorig jaar waren o.a. Son Mieux, Spinvis, Luminize, Playground Zero en Dandana van de partij. Hou www.thelifeilive.nl in de gaten voor de 2017 line-up.

Bevrijdingsfestival (5 mei 2017)

Vrijdag 5 mei kleurt het Haagse Malieveld weer rood-wit-blauw voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Wat vieren we ook alweer? Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog, natuurlijk. Omarm de vrijheid en geniet van dit gratis festival met 6 podia vol concerten, toneel, film en theater. De line-up van 2017 is nog niet bekend, maar afgelopen jaar kon je genieten van artiesten als Kenny B, Sunnery James & Ryan Marciano en Pat Smith. Een bonte verzameling muziekstijlen dus. Hou www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl voor de artiesten van 2017.

Sniester (26 t/m 28 mei 2017)

He ho, let’s go! 26, 27 en 28 mei is het weer tijd voor Sniester, een gratis festival op en rond de Grote Markt. Er zijn dit jaar maar liefst 10 binnen- en buitenpodia! Welke acts er optreden? Helaas weten we dat nog niet. Vorig jaar traden o.a. Death Alley, De Likt en Drunktank op. Hell yeah! Hou www.sniester.nl voor de 2017 line-up.

Kaderock (3 juni 2017)

Elk jaar is het op de eerste zaterdag van juni raak aan de Soesdijksekade. In en rondom het Haagse Musicon is het dan weer tijd voor Kaderock. De line-up van de binnen- en buitenpodia is nog niet bekend. Vorig jaar kregen we o.a. The Clarks, Wild Romance en The Deaf voor onze kiezen. Voor Kaderock betaal je vanaf 15 jaar slechts 2,50 voor een kaartje. Geen geld voor zo’n muziekfestival! Hou www.kaderock.com in de gaten voor de artiesten van 2017.

Parkpop (25 juni 2017)

Parkpop is misschien wel het bekendste en gezelligste festival van Den Haag en het is nog gratis ook. De artiesten van dit jaar zijn nog niet bekend, maar vorig jaar bood het Zuiderpark festival een podium aan Jett Rebel, De Kraaien, Typhoon en heel veel andere artiesten. Verschillende muziekstijlen dus, zodat iedereen het er naar zijn zin heeft. Vind je een band toch iets minder? Neem dan een kijkje op de festivalmarkt, met 100+ kramen vol collectors items, posters, cd’s en meer. Hou parkpop.nl in de gaten voor de complete festivalprogrammering van 2017.

Zeeheldenfestival (28 juni – 2 juli 2017)

Het Zeeheldenfestival is al meer dan 36 jaar het grootste buurtfeest van Den Haag. In 2016 traden artiesten als Mala Vita, Talkin’ Blues en Rosie op. Dit jaar geniet je weer vijf dagen lang van de beste muziek, toneel en theater op het Prins Hendrikplein. Welke artiesten er in 2017 komen is nog niet bekend. Hou daarom www.zeeheldenfestival.nl in de gaten.

Divercity (2 juli 2017)

Een week na Parkpop is het weer tijd voor een feestje in het Zuiderpark. Ditmaal is het festival Divercity. De thema’s van dit gratis festival zijn diversiteit en de multiculturele samenleving van Den Haag. Dit zie je jaarlijks terug in de programmering. Vorig jaar traden bijvoorbeeld Kenny B, de Bijlmer Steelband en het Russische Otava Yo op. De line-up van 2017 is nog niet bekend, dus hou de website van Divercity in de gaten!

Schollenpop (5 augustus 2017)

Het Zuiderstrand van Scheveningen, links van de haven, verandert de eerste zaterdag van augustus in een festivalterrein. Lekker in de zon feesten met een biertje in je hand. Sinds de start in 1997 is het gratis festival uitgegroeid tot een publieksevenement voor jong en oud. Welke bands er dit jaar komen? Dat is nog niet bekend. O.a. Sven Hammond, Son Mieux, de Suburbs traden vorig jaar op. Meer informatie? www.schollenpop.nl.

Jazz in de Gracht (??? augustus 2017)

Hou je van Jazzmuziek? Dan is Jazz in de Gracht iets voor jou. In, op en langs de grachten van de Haagse binnenstad treden de leukste jazzartiesten op voor zo’n 50.000 bezoekers! Aan hapjes en drankjes is gedacht. Drink een wijntje, een speciaalbiertje of haal wat te eten bij de tentjes en foodtrucks. Welke artiesten er komen? Dat is nog niet bekend, maar bezoek de website van Jazz in de Gracht voor meer info.

Embassy Festival (2 september 2017)

Op het Embassy Festival in smeltkroes Den Haag staan de culturen van de wereld centraal. Op het Lange Voorhout geniet je gratis van pop, jazz, folk en zelfs klassieke muziek uit alle windstreken. Er is niet alleen muziek. Er is ook ruimte voor hapjes en drankjes, een internationale markt en activiteiten voor kinderen. Een festivalprogramma voor dit jaar is nog niet bekend. Neem daarom regelmatig een kijkje op www.embassyfestival.com.

Jouw favoriete Haagse festival

Dit was mijn top-10 gratis festivals in Den Haag. Jij kent vast nog meer leuke Haagse evenementen. Wat is jouw favoriete festival? Of vond je een festival dat ik noemde juist helemaal niets? Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd! Feest je ook graag buiten Den Haag en hoeft het niet per se gratis te zijn? Bekijk dan deze vette festivals en evenementen.

Onderwerp:Evenementen & uitgaan

Steekwoorden:

 • Jan E

  Ik mis het Zeeheldenfestival,van 29 juni t/m 3 juli,locatie het prachtige Prins Hendrikplein!

  • Bedankt voor de tip! Zeker de moeite waard om te bezoeken.

 • Esther van Rijswijk

  En ik mis het vliegerfestival! Altyd in september op het strand.
  Rond prinsjesdag is inmiddels ook een heel feestelijk gebeuren!

  • Thanks voor de tip! Dat is een mooie voor in het nog grotere overzicht van volgend jaar.

Artikel door: Nick