Top-10 gratis festivals in Den Haag

Top-10 gratis muziekfestivals in Den Haag | 2017

Ook in 2017 wordt in popstad Den Haag weer volop in de buitenlucht gefeest. Een groot nadeel van muziekfestivals? Ze zijn vaak niet goedkoop. Gelukkig zijn er ook veel gratis Haagse festivals. Bekijk hieronder mijn top-10 gratis of bijna gratis muziekfestivals in Den Haag.

Festivalstad Den Haag

Den Haag is door zijn vele evenementen een echte festivalstad, met niet alleen muziekfestivals, maar ook food festivals en andere gratis evenementen. Overdag feesten of liever ‘s avonds? Pop of jazz? Rock of dance? Voor iedereen is er wel wat wils. Dit is mijn top-10 gratis muziekfestivals van Den Haag. Ik benoem ze op volgorde van datum, zodat je ze makkelijk in je agenda kunt zetten.

Life I Live Festival (26 & 27 april 2017)

Op woensdagagavond 26 en donderdag 27 april verandert de Haagse binnenstad in één groot poppodium. The Life I Live (voorheen bekend als Koninginnenach) is het grootste gratis muziekfestival van Den Haag. Wie er allemaal optreden? Veel is nog niet bekend, maar hier zijn er vast een paar: MY BABY, Kraak & Smaak en The Hazzah. Ga naar www.thelifeilive.nl voor de volledige 2017 line-up.

Bevrijdingsfestival (5 mei 2017)

Vrijdag 5 mei kleurt het Haagse Malieveld weer rood-wit-blauw voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Omarm de vrijheid en geniet van dit gratis festival met 9 podia vol concerten, toneel, film en theater. In totaal 84 optredens! De line-up van 2017 bestaat o.a. uit Tim Akkerman, Mr Polska, Diggy Dex en GLOWINTHEDARK. Een bonte verzameling muziekstijlen dus. Check www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl voor alle artiesten van 2017.

Kaderock (3 juni 2017)

Elk jaar is het op de eerste zaterdag van juni raak aan de Soesdijksekade. In en rondom het Haagse Musicon is het dan weer tijd voor Kaderock. De line-up van de binnen- en buitenpodia is nog niet bekend. Vorig jaar kregen we o.a. The Clarks, Wild Romance en The Deaf voor onze kiezen. Voor Kaderock betaal je vanaf 15 jaar slechts 2,50 voor een kaartje. Geen geld voor zo’n muziekfestival! Hou www.kaderock.com in de gaten voor de artiesten van 2017.

Parkpop (25 juni 2017)

Parkpop is misschien wel het bekendste en gezelligste festival van Den Haag en het is nog gratis ook. De reeds bekend gemaakte artiesten van dit jaar zijn o.a. Dool, Toots and the Maytals, Joanne Shaw Taylor en Los Pacam1nos Ft. Paul Young. Verschillende muziekstijlen dus, zodat iedereen het er naar zijn zin heeft. Vind je een band toch iets minder? Neem dan een kijkje op de festivalmarkt, met 100+ kramen vol collectors items, posters, cd’s en meer. Hou parkpop.nl in de gaten voor de complete festivalprogrammering van 2017.

Zeeheldenfestival (28 juni – 2 juli 2017)

Het Zeeheldenfestival is al meer dan 36 jaar het grootste buurtfeest van Den Haag. In 2016 traden artiesten als Mala Vita, Talkin’ Blues en Rosie op. Dit jaar geniet je weer vijf dagen lang van de beste muziek, toneel en theater op het Prins Hendrikplein. Welke artiesten er in 2017 komen is nog niet bekend. Hou daarom www.zeeheldenfestival.nl in de gaten.

Divercity (2 juli 2017)

Een week na Parkpop is het weer tijd voor een feestje in het Zuiderpark. Ditmaal is het festival Divercity. De thema’s van dit gratis festival zijn diversiteit en de multiculturele samenleving van Den Haag. Dit zie je jaarlijks terug in de programmering. Vorig jaar traden bijvoorbeeld Kenny B, de Bijlmer Steelband en het Russische Otava Yo op. De line-up van 2017 is nog niet bekend, dus hou de website van Divercity in de gaten!

Schollenpop (5 augustus 2017)

Het Zuiderstrand van Scheveningen, links van de haven, verandert de eerste zaterdag van augustus in een festivalterrein. Lekker in de zon feesten met een biertje in je hand. Sinds de start in 1997 is het gratis festival uitgegroeid tot een publieksevenement voor jong en oud. Welke bands er dit jaar komen? Dat is nog niet bekend. O.a. Sven Hammond, Son Mieux, de Suburbs traden vorig jaar op. Meer informatie? www.schollenpop.nl.

Jazz in de Gracht (17 augustus 2017)

Hou je van Jazzmuziek? Dan is Jazz in de Gracht iets voor jou. In, op en langs de grachten van de Haagse binnenstad treden de leukste jazzartiesten op voor zo’n 50.000 bezoekers! Aan hapjes en drankjes is gedacht. Drink een wijntje, een speciaalbiertje of haal wat te eten bij de tentjes en foodtrucks. Welke artiesten er komen? Dat is nog niet bekend, maar bezoek de website van Jazz in de Gracht voor meer info.

Embassy Festival (2 september 2017)

Op het Embassy Festival in smeltkroes Den Haag staan de culturen van de wereld centraal. Op het Lange Voorhout geniet je gratis van pop, jazz, folk en zelfs klassieke muziek uit alle windstreken. Er is niet alleen muziek. Er is ook ruimte voor hapjes en drankjes, een internationale markt en activiteiten voor kinderen. Een festivalprogramma voor dit jaar is nog niet bekend. Neem daarom regelmatig een kijkje op www.embassyfestival.com.

MuteSounds festival (28 oktober 2017)

Mutesounds is een gratis muziekfestival voor doven, slechthorenden én horenden. Laat je zintuigen prikkelen door de emotie van muziek op verschillende manieren te vertalen. Welke artiesten er dit jaar komen is nog niet bekend, de locatie ook niet. Vorig jaar was het op de Pier van Scheveningen.

Jouw favoriete Haagse festival

Dit was mijn top-10 gratis festivals in Den Haag. Jij kent vast nog meer leuke Haagse evenementen. Wat is jouw favoriete festival? Of vond je een festival dat ik noemde juist helemaal niets? Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd! Feest je ook graag buiten Den Haag en hoeft het niet per se gratis te zijn? Bekijk dan deze vette festivals en evenementen.

Onderwerp:Evenementen & uitgaan

Steekwoorden:

 • Jan E

  Ik mis het Zeeheldenfestival,van 29 juni t/m 3 juli,locatie het prachtige Prins Hendrikplein!

  • Bedankt voor de tip! Zeker de moeite waard om te bezoeken.

 • Esther van Rijswijk

  En ik mis het vliegerfestival! Altyd in september op het strand.
  Rond prinsjesdag is inmiddels ook een heel feestelijk gebeuren!

  • Thanks voor de tip! Dat is een mooie voor in het nog grotere overzicht van volgend jaar.

 • Lisanne van der Horst

  Ook Festival Designkwartier mag zeker niet ontbreken! De vierde editie vindt plaats op 19, 20 en 21 mei 2017 en is gratis. Een verrassende route leidt je langs ruim 50 gevarieerde locaties. Dit jaar niet enkel in het Zeeheldenkwartier; ook in het centrum kunnen bezoekers hun hart ophalen aan de mooiste designpareltjes die de hofstad rijk is. Een bezoek waard!

  • Bedankt voor je tip! Er komt misschien nog een blog post aan over festivals die niet hoofdzakelijk met muziek of eten te maken hebben, daar zou dit festival goed tussen passen.

Artikel door: Nick