Top-10 gratis festivals in Den Haag

Top-10 gratis muziekfestivals in Den Haag | 2018

Ook in 2018 wordt in popstad Den Haag weer volop in de buitenlucht gefeest. Een groot nadeel van muziekfestivals? Ze zijn vaak niet goedkoop. Gelukkig zijn er ook veel gratis Haagse festivals. Bekijk hieronder mijn top-10 gratis of bijna gratis muziekfestivals in Den Haag.

Festivalstad Den Haag

Den Haag is door zijn vele evenementen een echte festivalstad, met niet alleen muziekfestivals, maar ook food festivals en andere gratis evenementen. Overdag feesten of liever ’s avonds? Pop of jazz? Rock of dance? Voor iedereen is er wel wat wils. Dit is mijn top-10 gratis muziekfestivals van Den Haag. Ik benoem ze op volgorde van datum, zodat je ze makkelijk in je agenda kunt zetten.

Life I Live Festival (26 & 27 april 2018)

Op donderdagavond 26 en vrijdag 27 april verandert de Haagse binnenstad in één groot poppodium. The Life I Live (voorheen bekend als Koninginnenach) is het grootste gratis muziekfestival van Den Haag. Wie er allemaal optreden? Veel is nog niet bekend, maar hier zijn er vast een paar: Roxeanne Hazes, Tim KNol, Death Alley en Evil Empire Orchestra. Ga naar www.thelifeilive.nl voor de volledige 2018 line-up.

Bevrijdingsfestival (5 mei 2018)

Zaterdag 5 mei kleurt het Haagse Malieveld weer rood-wit-blauw voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Omarm de vrijheid en geniet van dit gratis festival met 9 podia vol concerten, toneel, film en theater. De line-up van 2018 bestaat o.a. uit Fedde Le Grand, Candy Dulfer en Di-rect. Een bonte verzameling muziekstijlen dus. Check www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl voor alle artiesten van 2018.

Kaderock (2 juni 2018)

Elk jaar is het op de eerste zaterdag van juni raak aan de Soesdijksekade. In en rondom het Haagse Musicon is het dan weer tijd voor Kaderock. De line-up van de binnen- en buitenpodia is nog niet bekend. Vorig jaar kregen we o.a. The Clarks, George Baker en Fleddy Melculy voor onze kiezen. Voor Kaderock betaal je vanaf 15 jaar slechts 2,50 voor een kaartje. Geen geld voor zo’n muziekfestival! Hou www.kaderock.com in de gaten voor de artiesten van 2018.

Parkpop Festival (24 juni 2018)

Parkpop is misschien wel het bekendste en gezelligste festival van Den Haag en het is nog gratis ook. Er zijn helaas nog geen artiesten bekend gemaakt, maar er is elk jaar voldoende afwisseling. Verschillende muziekstijlen dus, zodat iedereen het er naar zijn zin heeft. Vind je een band toch iets minder? Neem dan een kijkje op de festivalmarkt, met 100+ kramen vol collectors items, posters, cd’s en meer. Hou parkpop.nl in de gaten voor de complete festivalprogrammering van 2018.

Divercity (30 juni ??? 2018)

Een week na Parkpop is het weer tijd voor een feestje in het Zuiderpark. Ditmaal is het festival Divercity. De thema’s van dit gratis festival zijn diversiteit en de multiculturele samenleving van Den Haag. Dit zie je jaarlijks terug in de programmering. Hou de Facebook pagina van Divercity in de gaten voor de line up!

Zeeheldenfestival (4-8 juli 2018)

Het Zeeheldenfestival is al meer dan 37 jaar het grootste buurtfeest van Den Haag. Bands en andere artiesten zijn nog niet bekend, maar ook dit jaar geniet je weer vijf dagen lang van de beste muziek, toneel en theater op het Prins Hendrikplein. Hou www.zeeheldenfestival.nl in de gaten voor meer informatie.

Jazz in de Gracht (23-25 augustus 2018)

Hou je van Jazzmuziek? Dan is Jazz in de Gracht iets voor jou. In, op en langs de grachten van de Haagse binnenstad treden de leukste jazzartiesten op voor zo’n 50.000 bezoekers! Aan hapjes en drankjes is gedacht. Drink een wijntje, een speciaalbiertje of haal wat te eten bij de tentjes en foodtrucks. Welke artiesten er komen? Dat is nog niet bekend, maar bezoek de website van Jazz in de Gracht voor meer info.

Schollenpop (25 augustus 2018)

Het Zuiderstrand van Scheveningen, links van de haven, verandert de laatste zaterdag van augustus in een festivalterrein. Lekker in de zon feesten met een biertje in je hand. Sinds de start in 1997 is het gratis festival uitgegroeid tot een publieksevenement voor jong en oud. Welke bands er dit jaar komen? Dat is nog niet bekend. Meer informatie? www.schollenpop.nl.

Embassy Festival (31 augustus & 1 september 2018)

Op het Embassy Festival in smeltkroes Den Haag staan de culturen van de wereld centraal. Op het Lange Voorhout geniet je gratis van pop, jazz, folk en zelfs klassieke muziek uit alle windstreken. Er is niet alleen muziek. Er is ook ruimte voor hapjes en drankjes, een internationale markt en activiteiten voor kinderen. Een festivalprogramma voor dit jaar is nog niet bekend. Neem daarom regelmatig een kijkje op www.embassyfestival.com.

MuteSounds festival (???)

Mutesounds is een gratis muziekfestival voor doven, slechthorenden én horenden. Laat je zintuigen prikkelen door de emotie van muziek op verschillende manieren te vertalen. Welke artiesten er dit jaar komen is nog niet bekend, de locatie ook niet. Vorig jaar was het op de Pier van Scheveningen.

Jouw favoriete Haagse festival

Dit was mijn top-10 gratis festivals in Den Haag. Jij kent vast nog meer leuke Haagse evenementen. Wat is jouw favoriete festival? Of vond je een festival dat ik noemde juist helemaal niets? Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd! Feest je ook graag buiten Den Haag en hoeft het niet per se gratis te zijn? Bekijk dan deze vette festivals en evenementen.

Onderwerp:Evenementen & uitgaan

Steekwoorden:

Artikel door: Nick