Top-10 gratis festivals in Den Haag

Top-10 gratis muziekfestivals in Den Haag | 2019

Ook in 2019 wordt in popstad Den Haag weer volop in de buitenlucht gefeest. Een groot nadeel van muziekfestivals? Ze zijn vaak niet goedkoop. Gelukkig zijn er ook veel gratis Haagse festivals. Bekijk hieronder mijn top-10 gratis of bijna gratis muziekfestivals in Den Haag.

Festivalstad Den Haag

Den Haag is door zijn vele evenementen een echte festivalstad, met niet alleen muziekfestivals, maar ook food festivals en andere gratis evenementen. Overdag feesten of liever ’s avonds? Pop of jazz? Rock of dance? Voor iedereen is er wel wat wils. Dit is mijn top-10 gratis muziekfestivals van Den Haag. Ik benoem ze op volgorde van datum, zodat je ze makkelijk in je agenda kunt zetten.

Life I Live Festival (26 & 27 april 2019)

Op 26 en 27 april verandert de Haagse binnenstad in één groot poppodium. The Life I Live (voorheen bekend als Koninginnenach) is het grootste gratis muziekfestival van Den Haag. Wie er allemaal optreden? Veel is nog niet bekend, maar hier zijn er vast een paar: Donnie, Sef, Bokoesam en Son Mieux. Ga naar www.thelifeilive.nl voor de volledige 2019 line-up.

Bevrijdingsfestival (5 mei 2019)

5 mei kleurt het Haagse Malieveld weer rood-wit-blauw voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Omarm de vrijheid en geniet van dit gratis festival met vele podia vol concerten, toneel, film en theater. De line-up van 2019 bestaat o.a. uit 2 Brothers on the 4th Floor, Toontje Lager, Larrykoek, D-Rashid en mijn helden Peter van Leeuwen & Mark van Dale. Check www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl voor alle artiesten van 2019.

Kaderock (1 juni 2019)

Elk jaar is het op de eerste zaterdag van juni raak aan de Soesdijksekade. In en rondom het Haagse Musicon is het dan weer tijd voor Kaderock. De line-up van de binnen- en buitenpodia is nog niet bekend. Vorig jaar kregen we o.a. De Likt, Cesar Zuiderwijk & The Clarks en The Quill voor onze kiezen. Voor Kaderock betaal je vanaf 15 jaar slechts 2,50 voor een kaartje. Niet helemaal gratis, maar geen geld voor zo’n muziekfestival! Hou www.kaderock.com in de gaten voor de artiesten van 2019.

Festival Classique (13-23 juni 2019)

Festival Classique denkt buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek. Daarom zijn de concertprogramma’s vaak anders dan anders. De programmering bestaat uit gratis (maar ook betaalde) voorstellingen en concerten in de buitenlucht en op bijzondere binnenlocaties in Den Haag en Scheveningen. Bekijk de gratis concerten van Festival Classique.

Parkpop Festival (30 juni 2019)

Parkpop is misschien wel het bekendste en gezelligste festival van Den Haag en het is nog gratis ook. Er zijn helaas nog geen artiesten bekend gemaakt, maar er is elk jaar voldoende afwisseling. Verschillende muziekstijlen dus, zodat iedereen het er naar zijn zin heeft. Vind je een band toch iets minder? Neem dan een kijkje op de festivalmarkt, met 100+ kramen vol collectors items, posters, cd’s en meer. Hou parkpop.nl in de gaten voor de complete festivalprogrammering van 2019.

Zeeheldenfestival (10-14 juli 2019)

Het Zeeheldenfestival is al meer dan 37 jaar het grootste buurtfeest van Den Haag. Bands en andere artiesten zijn nog niet bekend, maar ook dit jaar geniet je weer vijf dagen lang van de beste muziek, toneel en theater op het Prins Hendrikplein. Hou www.zeeheldenfestival.nl in de gaten voor meer informatie.

Milan Summer Festival (2-4 augustus 2019)

Het multiculturele evenement vindt al drie decennia in Den Haag plaats en weet ieder jaar opnieuw te verrassen. Elk podium heeft een eigen identiteit, met verschillende acts op het gebied van muziek en dans. Het festival in het Zuiderpark is niet gratis. De kaartjes van ongeveer 5 Euro kun je vanaf 15 juni bestellen via de website van het Milan Festival.

Schollenpop (3 augustus 2019)

Het Zuiderstrand van Scheveningen, links van de haven, verandert de laatste zaterdag van augustus in een festivalterrein. Lekker in de zon feesten met een biertje in je hand. Sinds de start in 1997 is het gratis festival uitgegroeid tot een publieksevenement voor jong en oud. De eerste namen zijn al bekend: Vandenberg’s Moonkings, Nona, EUT, Luminize, Anemone, APA en New Dosis Audio. Meer informatie? www.schollenpop.nl.

Jazz in de Gracht (29-31 augustus 2019)

Hou je van Jazzmuziek? Dan is Jazz in de Gracht iets voor jou. In, op en langs de grachten van de Haagse binnenstad treden de leukste jazzartiesten op voor zo’n 50.000 bezoekers! Aan hapjes en drankjes is gedacht. Drink een wijntje, een speciaalbiertje of haal wat te eten bij de tentjes en foodtrucks. Welke artiesten er komen? Dat is pas in juli bekend. Bezoek de website van Jazz in de Gracht tegen die tijd voor meer info.

Embassy Festival (6 & 7 september 2019)

Op het Embassy Festival in smeltkroes Den Haag staan de culturen van de wereld centraal. Op het Lange Voorhout geniet je gratis van pop, jazz, folk en zelfs klassieke muziek uit alle windstreken. Er is niet alleen muziek. Er is ook ruimte voor hapjes en drankjes, een internationale markt en activiteiten voor kinderen. Een festivalprogramma voor dit jaar is nog niet bekend. Neem daarom regelmatig een kijkje op www.embassyfestival.com.

Jouw favoriete Haagse festival

Dit was mijn top-10 gratis festivals in Den Haag. Jij kent vast nog meer leuke Haagse evenementen. Wat is jouw favoriete festival? Of vond je een festival dat ik noemde juist helemaal niets? Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd! Feest je ook graag buiten Den Haag en hoeft het niet per se gratis te zijn? Bekijk dan deze vette festivals en evenementen.

Onderwerp:Evenementen & uitgaan

Steekwoorden:

Artikel door: Nick